online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
Recepten Surinaamse pastei

Surinaamse pastei

ingrediënten

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

2 uien

2 teentjes knoflook

500 gram kipfilets

2 tomaten

1 kippenbouillontablet

200 gram diepvriesdoperwten

1 kleine winterwortel

4 zoetzure augurken

2 eetlepels platte peterselie

10 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

2 eieren


benodigdheden

braadslede

vierkante taartvorm

  • 1 Verhit de olie en bak hierin de ui en de knoflook en de kipstukjes bestrooid met zout en peper.
  • 2 Voeg de tomaten, het bouillontablet en 100 ml water toe en laat 10 minuten sudderen.
  • 3 Voeg doperwten, wortel, augurk en peterselie toe en roerbak 4-5 minuten zodat het vocht iets kan verdampen. Laat afkoelen.
  • 4 Verwarm de oven op 200°C. vet het bakblik in en bekleed het met de helft van het bladerdeeg zodat het deeg 1 cm boven de rand uitsteekt. Prik de bodem hier en daar in met een vork.
  • 5 Leg de vulling erin, verdeel de plakjes ei erover. Vorm van de rest van het bladerdeeg een deksel op de vulling en druk of kneed de deegranden samen.
  • 6 Prik de deegdeksel hier en daar in en snijd een klein deegrondje uit in het midden. Bak de pastei in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Bestrijk de deegdeksel eens met losgeklopt ei zodat deze glanst en goudbruin wordt.

wijnadvies

Kies voor een rode wijn als de Carignan van Sensas of een licht gekoelde Beaujolais Villages.


voedingswaarde

energie 715 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 42 gram