voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Syllabub met kaneel

Syllabub met kaneel

ingredi├źnten

100 milliliter witte wijn

80 milliliter witte wijn

20 milliliter cognac

20 milliliter vieux

20 milliliter sinaasappellikeur

4 eetlepels witte basterdsuiker

theelepel kaneelpoeder

300 gram slagroom

100 gram pecannoten

100 gram pistachenoten


  • 1 Meng 100 ml witte wijn of 80 ml witte wijn en 20 ml cognac, vieux of sinaasappellikeur met 4 eetlepels witte basterdsuiker en 1/2 theelepel kaneelpoeder. Roer tot de suiker is opgelost.
  • 2 Giet er al kloppend met de mixer 300 ml ongeklopte slagroom in een straaltje bij. Klop het mengsel op lage snelheid tot het dik is en in zachte pieken blijft staan.
  • 3 Schep de syllabub in 4 glazen en zet ze tot gebruik in de koelkast.
  • 4 Garneer met geroosterde pecan- of pistachenootjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 4 gram