voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Taart met camembert en port

Taart met camembert en port

ingrediënten

1 eetlepel boter

3 rode uien

100 milliliter rode port 

2 eetlepels rietsuiker

8 plakjes diepvries hartigetaartdeeg

1 eetlepel bloem

1 kleine camembert

20 gram walnoten

4 takjes verse tijm


benodigdheden

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de boter en fruit de uiringen op lage stand tot ze lichtbruin zijn.
  • 2 Voeg de port en suiker toe en laat al roerende inkoken tot de uien stroperig zijn. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestuif de taartvorm met wat bloem. Bekleed de vorm met het deeg en druk alle naden goed dicht. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • 4 Verdeel de uien over de deegbodem en leg hierop de plakken camembert. Verdeel de walnoten en tijm erover en bak de taart in circa 20 minuten gaar en bruin.
  • 5 Lekker met een groene salade met druiven en bleekselderij.

wijnadvies

Tijd om de Tawny van Sealord te laten aanmeren…


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 16 gram