online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Taart met camembert en port

Taart met camembert en port

ingrediënten

1 eetlepel boter

3 rode uien

100 milliliter rode port 

2 eetlepels rietsuiker

8 plakjes diepvries hartigetaartdeeg

1 eetlepel bloem

1 kleine camembert

20 gram walnoten

4 takjes verse tijm


benodigdheden

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de boter en fruit de uiringen op lage stand tot ze lichtbruin zijn.
  • 2 Voeg de port en suiker toe en laat al roerende inkoken tot de uien stroperig zijn. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestuif de taartvorm met wat bloem. Bekleed de vorm met het deeg en druk alle naden goed dicht. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • 4 Verdeel de uien over de deegbodem en leg hierop de plakken camembert. Verdeel de walnoten en tijm erover en bak de taart in circa 20 minuten gaar en bruin.
  • 5 Lekker met een groene salade met druiven en bleekselderij.

wijnadvies

Tijd om de Tawny van Sealord te laten aanmeren…


voedingswaarde

energie 475 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 16 gram