online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
moeilijk
35 min.
voorgerecht
Recepten Taartje van zalmmousse

Taartje van zalmmousse

ingredi├źnten

1 komkommer

2 eetlepels zonnebloemolie

2 eetlepels arachideolie

450 gram rode zalm

1 eetlepel mayonaise

4 eetlepels zure room

2 eetlepels citroensap

1 mespunt cayennepeper

2 eetlepels verse dille

4 blaadjes gelatine

1 eetlepel kappertjes


benodigdheden

6 (ramequin)bakjes

keukenmachine

  • 1 Zet de kleine ronde (ramequin)bakjes klaar. Snijd de komkommer in de lengte in 6 dunne plakken. Bestrijk de binnenkant en bodem van de bakjes dun met olie. Leg dan een plak komkommer tegen de binnenwand en druk deze aan.
  • 2 Verwijder de graten en velletjes van de zalm. Pureer de zalm met behulp van een keukenmachine. Roer de mayonaise, zure room, het citroensap, de cayennepeper en de dille erdoorheen.
  • 3 Week de gelatineblaadjes enkele minuten in koud water. Knijp het vocht uit de zacht geworden blaadjes.
  • 4 Verhit ca. 2 eetlepels water in een steelpan en los de gelatineblaadjes hierin op. Giet dit bij het zalmmengsel en roer goed door elkaar.
  • 5 Verdeel het zalmmengsel over de bakjes en zorg dat de komkommer tegen de binnenkant op zijn plaats blijft zitten.
  • 6 Laat de bakjes met zalmmousse afgedekt met folie in de koelkast enkele uren opstijven.
  • 7 Plaats de bakjes met de moussekant op een bord. Stort de vulling op het bord. Garneer de zalmmousse met enkele kappertjes en eventueel een takje dille. Eet hier warme toast bij.

wijnadvies

Dit vissige gerecht vraagt om een frisse, fruitige en verfijnde witte wijn: een Elzasser riesling! Overigens ook heel lekker als aperitief.


voedingswaarde

energie 195 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 19 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier