online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Taartjes met koffiemousse en gember

Taartjes met koffiemousse en gember

ingredi├źnten

2 eetlepels oploskoffie

1 mespunt kaneelpoeder

250 milliliter slagroom

75 gram witte basterdsuiker

50 gram melkchocolade

1 eetlepel gemberbolletje op siroop

1 eiwit

6 kleine taartschelpen


  • 1 Meng de koffie en kaneel met de slagroom.
  • 2 Klop deze slagroom vervolgens met de suiker stijf en zet in de koelkast.
  • 3 Smelt de chocolade met de gember au bain-marie en laat al roerend afkoelen.
  • 4 Klop het eiwit met een snufje zout stijf in een brandschone kom.
  • 5 Schep eerst de chocolade en dan het eiwit voorzichtig door de slagroom.
  • 6 Schep de mousse in de gebakschelpjes en laat nog circa 30 minuten opstijven.
  • 7 Bestrooi de taartjes eventueel met wat poedersuiker of geraspte chocolade.

bereidingstip

Je kunt de mousse ook als dessert in een kopje serveren met een toefje slagroom en een langwerpig koekje als lepel.

wijnadvies

Gonzalez cream sherry


voedingswaarde

energie 310 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 3 gram