voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Taco´s met Mexicaans gehakt

Taco´s met Mexicaans gehakt

ingrediënten

500 gram rundergehakt

1 eetlepel zonnebloemolie

1 ui

2 teentjes knoflook

2 theelepels chilipoeder

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

1 mespunt paprikapoeder

8 taco's

ijsbergsla

125 milliliter zure room

6 eetlepels belegen kaas

230 gram tacosaus


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het gehakt rul in de hete zonnebloemolie.
  • 2 Bak de ui 2 minuten met het gehakt. Voeg de geperste teentjes knoflook toe en de kruiden.
  • 3 Leg de tacoschelpen met de open kant naar boven op bakpapier 3 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Haal ze uit de oven en schep in iedere schelp een paar eetlepels van het gehaktmengsel. Verdeel er reepjes sla, toefjes zure room en geraspte kaas over.
  • 5 Serveer de tacosaus er apart bij.

bereidingstip

Zelfgemaakte tacosaus is extra lekker: roerbak daarvoor 1 gesnipperde ui, 1 fijngesneden groene paprika en rode peper, 1/2 theel. komijnpoeder (djinten), 1/2 theel. gemalen koriander (ketoembar), 1 geperst teentje knoflook, peper, zout, 1 theel. suiker en voeg daar 1 blik gepelde tomaten (400 g) en 1 blikje tomatenpuree aan toe.

wijnadvies

Rosé of wit uit de Côtes de Provence, Coteaux d'Aix of Costières de Nîmes. Ook een Zuid-Afrikaanse Chardonnay zou hier op zijn plaats zijn (7-9ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 32 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier