online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Taco´s met Mexicaans gehakt

Taco´s met Mexicaans gehakt

ingrediënten

500 gram rundergehakt

1 eetlepel zonnebloemolie

1 ui

2 teentjes knoflook

2 theelepels chilipoeder

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

1 mespunt paprikapoeder

8 taco's

ijsbergsla

125 milliliter zure room

6 eetlepels belegen kaas

230 gram tacosaus


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het gehakt rul in de hete zonnebloemolie.
  • 2 Bak de ui 2 minuten met het gehakt. Voeg de geperste teentjes knoflook toe en de kruiden.
  • 3 Leg de tacoschelpen met de open kant naar boven op bakpapier 3 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Haal ze uit de oven en schep in iedere schelp een paar eetlepels van het gehaktmengsel. Verdeel er reepjes sla, toefjes zure room en geraspte kaas over.
  • 5 Serveer de tacosaus er apart bij.

bereidingstip

Zelfgemaakte tacosaus is extra lekker: roerbak daarvoor 1 gesnipperde ui, 1 fijngesneden groene paprika en rode peper, 1/2 theel. komijnpoeder (djinten), 1/2 theel. gemalen koriander (ketoembar), 1 geperst teentje knoflook, peper, zout, 1 theel. suiker en voeg daar 1 blik gepelde tomaten (400 g) en 1 blikje tomatenpuree aan toe.

wijnadvies

Rosé of wit uit de Côtes de Provence, Coteaux d'Aix of Costières de Nîmes. Ook een Zuid-Afrikaanse Chardonnay zou hier op zijn plaats zijn (7-9ºC).


voedingswaarde

energie 600 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 32 gram