voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Tagliata

Tagliata

ingredi├źnten

50 gram pijnboompitten

500 gram biefstukken

100 milliliter olijfolie extra vergine

25 milliliter balsamicoazijn

1 teentje knoflook

100 gram rucola

6 gedroogde tomaten op olie

100 gram Parmezaanse kaas


benodigdheden

keukenpapier

aluminiumfolie

  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin en houd apart.
  • 2 Dep de biefstukken droog met keukenpapier en bestrijk ze dun met olijfolie.
  • 3 Meng de rest van de olijfolie met de balsamicoazijn, knoflook, (zee)zout en peper tot een dressing.
  • 4 Verhit een grillpan en rooster hierin de biefstukken 2-3 minuten per kant. Laat het vlees circa 2 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verwarm de dressing tot lauwwarm.
  • 5 Verdeel de rucola en tomatenreepjes over borden. Snijd de biefstukken in reepjes. Haal de reepjes vlees door de lauwwarme dressing en meng ze met de rucola.
  • 6 Schaaf de kaas in snippers en verdeel met de pijnboompitten over het vlees.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 45 gram