online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Tagliata

Tagliata

ingredi├źnten

50 gram pijnboompitten

500 gram biefstukken

100 milliliter olijfolie extra vergine

25 milliliter balsamicoazijn

1 teentje knoflook

100 gram rucola

6 gedroogde tomaten op olie

100 gram Parmezaanse kaas


benodigdheden

keukenpapier

aluminiumfolie

  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin en houd apart.
  • 2 Dep de biefstukken droog met keukenpapier en bestrijk ze dun met olijfolie.
  • 3 Meng de rest van de olijfolie met de balsamicoazijn, knoflook, (zee)zout en peper tot een dressing.
  • 4 Verhit een grillpan en rooster hierin de biefstukken 2-3 minuten per kant. Laat het vlees circa 2 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verwarm de dressing tot lauwwarm.
  • 5 Verdeel de rucola en tomatenreepjes over borden. Snijd de biefstukken in reepjes. Haal de reepjes vlees door de lauwwarme dressing en meng ze met de rucola.
  • 6 Schaaf de kaas in snippers en verdeel met de pijnboompitten over het vlees.


voedingswaarde

energie 595 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 45 gram