online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Tagliatelle met auberginesaus

Tagliatelle met auberginesaus

ingredi├źnten

2 aubergines

50 milliliter olie

1 ui

2 teentjes knoflook

2 eetlepels tomatenpuree

400 gram tomatenblokjes

400 gram tagliatelle

50 gram belegen kaas


  • 1 Snijd de aubergines in plakken van 1 cm en snijd deze plakken in kleine dobbelsteentjes.
  • 2 Doe ze in een vergiet en bestrooi ze met zout. Schep goed door en laat dit een half uur staan. Spoel de blokjes af en droog ze in een schone doek.
  • 3 Breng een grote pan water met zout aan de kook.
  • 4 Verwarm de olie in een hapjespan en bak hierin de aubergineblokjes lichtbruin.
  • 5 Voeg de ui en de knoflook toe en bak nog een paar minuten mee.
  • 6 Voeg de tomatenpuree en -blokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat de saus onafgedekt circa 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar en giet af. Schep de tagliatelle door de saus en serveer met geraspte kaas.


voedingswaarde

energie 590 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 18 gram