voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Tagliatelle met bietjes en ricotta

Tagliatelle met bietjes en ricotta

ingredi├źnten

300 gram tagliatelle

5 eetlepels olijfolie

3 teentjes knoflook

1 rode ui

500 gram gekookte bieten

1 eetlepel rozemarijn

250 gram ricotta

75 gram rucola


  • 1 Kook de tagliatelle beetgaar. Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de knoflook en ui 3-4 minuten. Bak de bietjes 2-3 minuten mee.
  • 2 Schep de rozemarijn, de helft van de ricotta, de tagliatelle en rucola erdoor. Warm even door en met de rest van de ricotta. Besprenkel de pasta met de rest van de olijfolie en serveer direct.

bereidingstip

Vervang de ricotta in dit recept door gorgonzola.. Neem tijm in plaats van rozemarijn.

wijnadvies

Bij deze tagliatelle drink je een licht gekoelde rode Mastio della Loggia Bardolino.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 17 gram