online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
55 min.
hoofdgerecht
Recepten Tagliatelle met gehakt, pancetta en knolselderij

Tagliatelle met gehakt, pancetta en knolselderij

ingredi├źnten

3 eetlepels olijfolie

1 ui

100 gram pancetta

100 gram ontbijtspek

100 gram rauwe hammen

2 teentjes knoflook

250 gram half-om-half gehakt

200 gram knolselderij

1 eetlepel tomatenpuree

50 milliliter droge witte wijn

800 gram tomatenblokjes

300 gram tagliatelle

50 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand.
  • 2 Voeg de pancetta en knoflook toe en bak nog een paar minuten mee.
  • 3 Doe het gehakt en de knolselderij erbij en bak op middelhoge stand een paar minuten tot het gehakt rul is.
  • 4 Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut mee. Blus af met de wijn en tomatenblokjes. Breng de saus aan de kook en laat met het deksel op de pan op een lage stand minimaal 30 minuten stoven.
  • 5 Kook de saus zonder deksel nog circa 15 minuten op een lage stand zodat wat vocht kan verdampen en de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 6 Breng ruim water met zout aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Schep de saus door de tagliatelle en serveer met de kaas.


voedingswaarde

energie 740 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 33 gram