online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Tagliatelle met mosselen en rode peper

Tagliatelle met mosselen en rode peper

ingredi├źnten

2 kilogram mosselen

250 milliliter witte wijn

5 eetlepels olijfolie

1 ui

3 teentjes knoflook

1 bosje peterselie

3 rode pepers

400 gram tagliatelle


  • 1 Maak de mosselen schoon. Kook ze in een grote pan in de witte wijn circa 6 minuten of tot de schelpen open zijn. Schud ze tussendoor om.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook, de helft van de peterselie en de rode pepers.
  • 3 Schep de gare mosselen uit de pan en bewaar het kookvocht. Zeef het kookvocht, voeg het bij het uimengsel en kook dit iets in.
  • 4 Haal de mosselen, op enkele na voor de garnering, uit de schelpen.
  • 5 Kook de tagliatelle beetgaar.
  • 6 Verwarm de mosselen in het uimengsel. Schep de uitgelekte pasta erdoor.
  • 7 Verdeel het gerecht over de borden. Sprenkel de rest van de olijfolie erover.
  • 8 Bestrooi met de rest van de peterselie en garneer met de mosselen in de schelp.

bereidingstip

Vervang de rode pepertjes door chilivlokken.. Neem in plaats van de tagliatelle spaghetti en voeg 2 in blokjes gesneden vleestomaten toe.


voedingswaarde

energie 645 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 30 gram