online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Tagliatelle met noten-tomatenpesto

Tagliatelle met noten-tomatenpesto

ingredi├źnten

2 eetlepels olijfolie

1 sjalot

2 teentjes knoflook

1 eetlepel tomatenpuree

50 gram zongedroogde tomaatjes

100 gram walnoten

1 bosje platte peterselie

2 takjes verse tijm

100 milliliter olijfolie

450 gram tagliatelle

50 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de sjalot circa 4 minuten.
  • 2 Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de tomatenpuree toe en roer 1 minuut om. Laat dit mengsel afkoelen.
  • 3 Breng ruim water met zout aan de kook voor de pasta. Doe het sjalot-tomatenmengsel in een maatbeker samen met de zongedroogde tomaten, walnoten, peterselie, tijmblaadjes, olie, zout en versgemalen peper. Maal met een staafmixer tot een pesto. Kook de tagliatelle beetgaar.
  • 4 Serveer de pasta met de pesto en wat vers geraspte Parmezaanse kaas.


voedingswaarde

energie 875 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 22 gram