online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Tagliatelle met stoofvlees

Tagliatelle met stoofvlees

ingredi├źnten

2 eetlepels olijfolie

800 gram runderlappen

1 rode ui

3 teentjes knoflook

1 takje rozemarijn

1 laurierblaadje

300 milliliter rode wijn

2 blikken gepelde tomaten

400 gram tagliatelle

75 gram Parmezaanse kaas

Parmezaanse kaas

200 gram rucola


  • 1 Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees op een hoge stand rondom bruin.
  • 2 Voeg de ui, knoflook, rozemarijn en het laurierblaadje toe en bak circa 3 minuten.
  • 3 Schenk de rode wijn erbij en laat pruttelen tot het vocht bijna helemaal is verdampt.
  • 4 Voeg de tomaten en 100 ml water toe en roer door.
  • 5 Laat het vlees met het deksel op de pan minimaal 3 uur stoven op een lage stand.
  • 6 Roer regelmatig door en voeg eventueel wat water toe.
  • 7 Trek het vlees met 2 vorken los en laat nog even pruttelen op een lage stand.
  • 8 Kook intussen de tagliatelle.
  • 9 Roer de Parmezaanse kaas door het vlees, met eventueel wat kookvocht van de pasta, en breng op smaak met zout en peper.
  • 10 Serveer het stoofvlees met de pasta, rucola en extra Parmezaanse kaas.


voedingswaarde

energie 940 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 83 gram
eiwit 64 gram