voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Tagliatelle met verse tomaat, spek en basilicum

Tagliatelle met verse tomaat, spek en basilicum

ingredi├źnten

3 eetlepels olijfolie

100 gram gerookt ontbijtspek

100 gram pancetta

1 ui

1 eetlepel tomatenpuree

300 gram trostomaten

400 milliliter tomatenblokjes

300 gram tagliatelle

1 bosje basilicum


  • 1 Verwarm de olie en bak het spek en de ui op middelhoge stand in circa 5 minuten lichtbruin.
  • 2 Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe en bak nog 5 minuten op lage stand mee tot de saus gaat binden.
  • 3 Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper.
  • 4 Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar.
  • 5 Giet af en schep samen met de basilicum door de saus.

wijnadvies

Bij dit pastagerecht ontkomen we natuurlijk niet aan Italiaans wit, dat spreekt. Kies voor Villa Mondi Soave of Verdicchio dei Castelli di Jesi Terrazzano.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 14 gram