voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Tajine van witvis

Tajine van witvis

ingredi├źnten

2 sinaasappels

200 milliliter visbouillon van tablet

1 envelopje saffraan

theelepel kurkuma

2 eetlepels olijfolie

1 rode ui

theelepel kaneelpoeder

2 eetlepels blanke rozijnen

600 gram witvisfilets

koolvisfilet

tilapiafilet

zeewolf

kabeljauwfilet

1 rode peper

2 eetlepels verse koriander


  • 1 Boen de sinaasappels schoon. Rasp van 1 sinaasappel de schil, schil de sinaasappels dik en snijd ze in plakjes.
  • 2 Verwarm de visbouillon en week hierin de saffraan.
  • 3 Verhit de olie in een hapjespan. Fruit hierin de rode ui met kaneelpoeder 3 minuten.
  • 4 Giet de visbouillon erbij en voeg de helft van de sinaasappelrasp en de rozijnen toe.
  • 5 Bestrooi de visfilets met peper en zout, leg ze naast elkaar in de pan en verdeel de sinaasappelplakken erover.
  • 6 Strooi de peper over het vis-sinaasappelmengsel. Stoof zachtjes afgedekt 12 minuten.
  • 7 Schep de vis voorzichtig in een voorverwarmde tajine of schaal. Strooi er de rest van de sinaasappelrasp en de koriander over.
  • 8 Lekker met couscous en komkommersalade.

wijnadvies

Een complex en kruidig gerecht dat om een frisse maar volle witte wijn vraagt: sauvignon blanc-chardonnay uit Chili.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 225 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 28 gram