online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Tartaar met gebakken aardappels en bonensla

Tartaar met gebakken aardappels en bonensla

ingrediënten

250 gram sperziebonen

200 gram sugarsnaps

250 gram diepvriestuinbonen

1 bosje radijsjes

1 bosje platte peterselie

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels olijfolie

750 gram zoete aardappels

1 kropsla

4 tartaartjes

75 gram Parmezaanse kaas

1 teentje knoflook

3 eetlepels mayonaise

2 eetlepels melk

2 eetlepels zure room

1 citroen


  • 1 Kook de sperziebonen, sugarsnaps en tuinbonen 4-5 minuten.
  • 2 Giet ze af en spoel er koud water over.
  • 3 Meng de bonen en sugarsnaps met de radijs en de helft van de peterselie.
  • 4 Verhit de helft van de olie en bak hierin de zoete aardappelblokjes goudbruin.
  • 5 Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • 6 Scheur de slabladeren iets kleiner en verdeel de bonensalade en dressing erover.
  • 7 Bestrooi de tartaartjes met zout en peper.
  • 8 Verhit de rest van de olie en bak hierin de tartaartjes circa 2 minuten per kant.
  • 9 Bestrooi de salade met de Parmezaanse kaas en serveer met de zoete aardappels en tartaar.

bereidingstip

Voeg aan de salade 2 fijngewreven ansjovisfilets toe.. Neem blokjes feta in plaats van Parmezaanse kaas.


voedingswaarde

energie 650 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 40 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier