online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Tartaar met gebakken aardappels en bonensla

Tartaar met gebakken aardappels en bonensla

ingrediënten

250 gram sperziebonen

200 gram sugarsnaps

250 gram diepvriestuinbonen

1 bosje radijsjes

1 bosje platte peterselie

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels olijfolie

750 gram zoete aardappels

1 kropsla

4 tartaartjes

75 gram Parmezaanse kaas

1 teentje knoflook

3 eetlepels mayonaise

2 eetlepels melk

2 eetlepels zure room

1 citroen


  • 1 Kook de sperziebonen, sugarsnaps en tuinbonen 4-5 minuten.
  • 2 Giet ze af en spoel er koud water over.
  • 3 Meng de bonen en sugarsnaps met de radijs en de helft van de peterselie.
  • 4 Verhit de helft van de olie en bak hierin de zoete aardappelblokjes goudbruin.
  • 5 Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • 6 Scheur de slabladeren iets kleiner en verdeel de bonensalade en dressing erover.
  • 7 Bestrooi de tartaartjes met zout en peper.
  • 8 Verhit de rest van de olie en bak hierin de tartaartjes circa 2 minuten per kant.
  • 9 Bestrooi de salade met de Parmezaanse kaas en serveer met de zoete aardappels en tartaar.

bereidingstip

Voeg aan de salade 2 fijngewreven ansjovisfilets toe.. Neem blokjes feta in plaats van Parmezaanse kaas.


voedingswaarde

energie 650 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 40 gram