voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
recepten Tartaar met vijgen-mosterdsaus

Tartaar met vijgen-mosterdsaus

ingrediënten

600 gram kruimige aardappels

100 milliliter warme melk

1 mespunt nootmuskaatpoeder

500 gram diepvriesdoperwten

4 plakjes katenspek

4 tartaartjes

50 gram boter

50 gram vloeibaar bakproduct

1 eetlepel honing

1 eetlepel mosterd

4 gedroogde vijgen

150 milliliter vleesbouillon

100 milliliter kookroom


benodigdheden

keukengaren

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 100°C. Kook de aardappels, giet ze af en schud ze op.
  • 2 Maak er met warme melk, zout, peper en nootmuskaat een luchtige puree van. Houd deze warm in de oven.
  • 3 Kook de doperwten. Vouw katenspek om de zijkant van de tartaartjes en bind dit rondom vast met keukengaren.
  • 4 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter. Bak de tartaartjes aan beide kanten 2-3 minuten. Schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 5 Voeg de honing, de mosterd, de vijgen, de bouillon en de kookroom toe aan het bakvet.
  • 6 Breng aan de kook en bind met aangelengde maïzena of allesbinder. Serveer het vlees met de saus bij de aardappelpuree en doperwten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 36 gram