online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Tartaar met vijgen-mosterdsaus

Tartaar met vijgen-mosterdsaus

ingrediënten

600 gram kruimige aardappels

100 milliliter warme melk

1 mespunt nootmuskaatpoeder

500 gram diepvriesdoperwten

4 plakjes katenspek

4 tartaartjes

50 gram boter

50 gram vloeibaar bakproduct

1 eetlepel honing

1 eetlepel mosterd

4 gedroogde vijgen

150 milliliter vleesbouillon

100 milliliter kookroom


benodigdheden

keukengaren

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 100°C. Kook de aardappels, giet ze af en schud ze op.
  • 2 Maak er met warme melk, zout, peper en nootmuskaat een luchtige puree van. Houd deze warm in de oven.
  • 3 Kook de doperwten. Vouw katenspek om de zijkant van de tartaartjes en bind dit rondom vast met keukengaren.
  • 4 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter. Bak de tartaartjes aan beide kanten 2-3 minuten. Schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 5 Voeg de honing, de mosterd, de vijgen, de bouillon en de kookroom toe aan het bakvet.
  • 6 Breng aan de kook en bind met aangelengde maïzena of allesbinder. Serveer het vlees met de saus bij de aardappelpuree en doperwten.


voedingswaarde

energie 645 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 36 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier