online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Tartaartje met basilicumsaus en gepofte tomaat

Tartaartje met basilicumsaus en gepofte tomaat

ingredi├źnten

1 handje verse basilicum

2 teentjes knoflook

25 gram Parmezaanse kaas

25 gram belegen kaas

250 milliliter slagroom

250 milliliter kookroom

300 gram tagliatelle

250 gram cherry-/kerstomaatjes

250 gram trostomaten

2 eetlepels olijfolie

4 tartaartjes

25 gram boter

25 gram vloeibaar bakproduct

100 milliliter vleesbouillon


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Houd enkele blaadjes basilicum apart voor de garnering. Pureer de knoflook, kaas, room en de rest van de basilicum tot een frisgroene saus. Houd deze apart.
  • 2 Kook de tagliatelle. Rooster de tomaatjes in de olijfolie in een hete koeken- of grillpan.
  • 3 Bestrooi de tartaartjes met zout en peper en bak ze circa 2 minuten per kant in de boter. Schep ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • 4 Voeg de bouillon toe aan het bakvet en kook iets in. Roer de basilicumsaus erdoor tot de saus lichtgebonden is.
  • 5 Serveer de tartaartjes met de saus, tagliatelle en gepofte tomaatjes. Garneer met basilicum.


voedingswaarde

energie 760 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 35 gram