online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Tartaartje met basilicumsaus en gepofte tomaat

Tartaartje met basilicumsaus en gepofte tomaat

ingredi├źnten

1 handje verse basilicum

2 teentjes knoflook

25 gram Parmezaanse kaas

25 gram belegen kaas

250 milliliter slagroom

250 milliliter kookroom

300 gram tagliatelle

250 gram cherry-/kerstomaatjes

250 gram trostomaten

2 eetlepels olijfolie

4 tartaartjes

25 gram boter

25 gram vloeibaar bakproduct

100 milliliter vleesbouillon


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Houd enkele blaadjes basilicum apart voor de garnering. Pureer de knoflook, kaas, room en de rest van de basilicum tot een frisgroene saus. Houd deze apart.
  • 2 Kook de tagliatelle. Rooster de tomaatjes in de olijfolie in een hete koeken- of grillpan.
  • 3 Bestrooi de tartaartjes met zout en peper en bak ze circa 2 minuten per kant in de boter. Schep ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • 4 Voeg de bouillon toe aan het bakvet en kook iets in. Roer de basilicumsaus erdoor tot de saus lichtgebonden is.
  • 5 Serveer de tartaartjes met de saus, tagliatelle en gepofte tomaatjes. Garneer met basilicum.


voedingswaarde

energie 760 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 35 gram