voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Tartaartje met kaasaardappels en courgette

Tartaartje met kaasaardappels en courgette

ingredi├źnten

50 gram boter

50 gram vloeibaar bakproduct

2 eetlepels olijfolie

1 kilogram aardappel

2 courgettes

1 ui

1 teentje knoflook

4 tartaartjes

2 eetlepels piccalilly

100 gram belegen kaas

2 eetlepels verse peterselie


  • 1 Verhit 25 gram boter met de olijfolie en bak hierin de aardappels 10 minuten met het deksel op de pan. Schep af en toe om.
  • 2 Voeg de courgetteblokjes toe en bak 10 minuten verder zonder deksel.
  • 3 oeg de laatste 3 minuten de ui en knoflook toe en bak even mee. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Bestrooi de tartaartjes met zout en peper. Verhit de rest van de boter en bak het vlees 2 minuten per kant. Schep het uit de pan en houd even warm.
  • 5 Voeg de piccalilly toe aan het bakvet en roer goed door.
  • 6 Meng de kaas door de aardappels en courgette. Serveer de tartaartjes met de aardappels en de piccalillyjus. Bestrooi het gerecht met peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 34 gram