voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
recepten Tartaartjes met geitenkaas op rodekoolstamppot

Tartaartjes met geitenkaas op rodekoolstamppot

ingredi├źnten

750 gram kruimige aardappels

700 gram rodekolen

500 gram diepvriesrodekool

1 sinaasappel

3 eetlepels bosvruchtenjam

4 eetlepels verse koriander

4 tartaartjes

25 gram boter

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

4 plakken zachte geitenkaas

2 eetlepels honing


benodigdheden

kookring

  • 1 Kook de aardappels met zout gaar. Verwarm de rodekool.
  • 2 Stamp de gare aardappels met de rodekool, sinaasappelsap en -rasp, jam, zout, peper en de helft van de koriander en houd warm.
  • 3 Verwarm de ovengrill. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper. Verhit de boter, bak de tartaartjes hierin 2-3 minuten per kant en zet ze op een bakplaat.
  • 4 Verdeel de geitenkaas erover en bedruppel met de honing. Zet de tartaartjes onder de grill tot de kaas licht gesmolten is.
  • 5 Vet de kookring in of en verdeel de stamppot in 4 porties in de kookring of vul 4 bakjes (bekleed met vershoudfolie) ermee en keer om op borden. Leg de tartaar erop en bestrooi met de rest van de koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 21 gram