online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Tartaartjes met geitenkaas op rodekoolstamppot

Tartaartjes met geitenkaas op rodekoolstamppot

ingredi├źnten

750 gram kruimige aardappels

700 gram rodekolen

500 gram diepvriesrodekool

1 sinaasappel

3 eetlepels bosvruchtenjam

4 eetlepels verse koriander

4 tartaartjes

25 gram boter

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

4 plakken zachte geitenkaas

2 eetlepels honing


benodigdheden

kookring

  • 1 Kook de aardappels met zout gaar. Verwarm de rodekool.
  • 2 Stamp de gare aardappels met de rodekool, sinaasappelsap en -rasp, jam, zout, peper en de helft van de koriander en houd warm.
  • 3 Verwarm de ovengrill. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper. Verhit de boter, bak de tartaartjes hierin 2-3 minuten per kant en zet ze op een bakplaat.
  • 4 Verdeel de geitenkaas erover en bedruppel met de honing. Zet de tartaartjes onder de grill tot de kaas licht gesmolten is.
  • 5 Vet de kookring in of en verdeel de stamppot in 4 porties in de kookring of vul 4 bakjes (bekleed met vershoudfolie) ermee en keer om op borden. Leg de tartaar erop en bestrooi met de rest van de koriander.


voedingswaarde

energie 550 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 21 gram