voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Tarte au fraises

Tarte au fraises

ingrediënten

250 gram bloem

100 gram suiker

125 gram roomboter

1 eidooier

1 citroen

100 gram pure chocolade

500 gram aardbeien

poedersuiker

1 takje verse munt


benodigdheden

vershoudfolie

4 eenpersoons taartvormpjes

taartvorm

  • 1 Meng de bloem met de suiker en een snuf zout en kneed hier de boter met koele vingers doorheen.
  • 2 Kneed de eidooier en 1 theelepel van de citroenrasp erdoor tot een soepel en glad deeg. Verpak in folie en laat circa 30 minuten rusten.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de vormpjes of grote vorm in. Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dik en bekleed de vormpjes ermee.
  • 4 Prik gaatjes in het deeg en bak de bodempjes in de oven in circa 20 minuten gaar. Laat afkoelen en neem uit de vormpjes.
  • 5 Smelt de chocolade au bain-marie en bestrijk hiermee de binnenkant van de taartbodempjes. Laat uitharden.
  • 6 Snijd de aardbeien in partjes en schep ze om met de poedersuiker, citroensap en de rest van de -rasp naar smaak.
  • 7 Verdeel de aardbeien over de taartbodempjes en decoreer met blaadjes munt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 91 gram
eiwit 12 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier