online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Tarte d’Alsace

Tarte d’Alsace

ingrediënten

5 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

2 eetlepels paneermeel

2 eetlepels broodkruim

2 eetlepels olijfolie

8 sjalotjes

2 uien

1 prei

1 eetlepel verse tijm

2 teentjes knoflook

4 eieren

125 milliliter crème fraîche

150 gram zachte geitenkaas

2 eetlepels honing


benodigdheden

taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en druk de randen goed tegen elkaar. Prik de bodem in met een vork en bestrooi met paneermeel.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de sjalotjes, prei, tijm en knoflook 2-3 minuten. Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper.
  • 3 Verdeel het sjalotjesmengsel over de deegbodem en giet het eimengsel erover. Leg de geitenkaas erop.
  • 4 Bak de taart circa 10 minuten in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 170°C en bak nog circa 15 minuten verder tot de taart goudbruin en gaar is.
  • 5 Serveer warm, besprenkeld met honing.

bereidingstip

Lekker met een salade van 1 krop andijvie, in smalle reepjes, en 1 bosje radijs, in plakjes, met een dressing van 250 ml yoghurt, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel honing, mespuntje gemalen komijn, zout en peper.


voedingswaarde

energie 600 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 19 gram