voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Tarte mousse au chocolat

Tarte mousse au chocolat

ingrediënten

250 gram bloem

100 gram suiker

125 gram boter

1 eidooier

100 gram pure chocolade

30 gram boter

2 eieren

1 eetlepel likeur

1 eetlepel cognac


benodigdheden

4 eenpersoons taartvormpjes

  • 1 Meng de bloem met de suiker en een snuf zout en kneed hier de boter met koele vingers doorheen.
  • 2 Kneed de eidooier erdoor tot een soepel en glad deeg. Verpak in folie en laat circa 30 minuten rusten.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dik en bekleed hiermee de vormpjes. Prik gaatjes in de bodem en bak de bodempjes in de oven in circa 20 minuten gaar.
  • 4 Laat afkoelen en neem de bodems uit de vormpjes. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie tot een glad mengsel. Laat een beetje afkoelen.
  • 5 Klop één voor één de eidooiers erdoor en voeg eventueel wat likeur toe.
  • 6 Klop de eiwitten stijf met een snuf zout en schep het eiwit voorzichtig door het chocolademengsel.
  • 7 Verdeel de mousse over de taartbodempjes en laat in de koelkast opstijven.
  • 8 Lekker met slagroom of crème fraîche, bestrooid met cacao.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 805 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 14 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier