online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
75 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Tarte Tatin

Tarte Tatin

ingrediënten

250 gram bloem

2 eetlepels witte basterdsuiker

125 gram boter

1 eidooier

150 gram suiker

750 gram appels

1 eetlepel cognac

75 gram boter

25 gram geschaafde amandelen

200 milliliter crème fraîche


benodigdheden

lage taartvorm

  • 1 Kneed de ingrediënten voor het deeg met een koele hand. Wikkel het in plasticfolie en zet het minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi de bodem van de bakvorm met de helft van de suiker. Leg de appelparten met de bolle kanten naar beneden op de suiker.
  • 3 Besprenkel de appel met cognac en strooi de rest van de suiker erover. Verdeel de boter in vlokjes over de appelparten.
  • 4 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap met een doorsnede van circa 30 cm.
  • 5 Bedek de appels met de deeglap en stop het deeg goed tussen de appels en de rand van de vorm.
  • 6 Bak de taart 15 minuten in het midden van de oven. Zet de oven dan nog 15 minuten op 250°C zodat de suiker kan karameliseren.
  • 7 Steek de taart daarna van de zijkant los. Laat het gebak iets afkoelen.
  • 8 Leg een schaal omgekeerd op de vorm en keer beide.
  • 9 Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan. Strooi de amandelen over de taart. Serveer er lichtgeklopte crème fraîche bij.


voedingswaarde

energie 735 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 8 gram