voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
75 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Tarte Tatin

Tarte Tatin

ingrediënten

250 gram bloem

2 eetlepels witte basterdsuiker

125 gram boter

1 eidooier

150 gram suiker

750 gram appels

1 eetlepel cognac

75 gram boter

25 gram geschaafde amandelen

200 milliliter crème fraîche


benodigdheden

lage taartvorm

  • 1 Kneed de ingrediënten voor het deeg met een koele hand. Wikkel het in plasticfolie en zet het minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi de bodem van de bakvorm met de helft van de suiker. Leg de appelparten met de bolle kanten naar beneden op de suiker.
  • 3 Besprenkel de appel met cognac en strooi de rest van de suiker erover. Verdeel de boter in vlokjes over de appelparten.
  • 4 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap met een doorsnede van circa 30 cm.
  • 5 Bedek de appels met de deeglap en stop het deeg goed tussen de appels en de rand van de vorm.
  • 6 Bak de taart 15 minuten in het midden van de oven. Zet de oven dan nog 15 minuten op 250°C zodat de suiker kan karameliseren.
  • 7 Steek de taart daarna van de zijkant los. Laat het gebak iets afkoelen.
  • 8 Leg een schaal omgekeerd op de vorm en keer beide.
  • 9 Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan. Strooi de amandelen over de taart. Serveer er lichtgeklopte crème fraîche bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 735 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 8 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier