online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Tarte Tatin met abrikozen en vanille

Tarte Tatin met abrikozen en vanille

ingrediënten

200 gram gedroogde abrikozen

6 eetlepels sinaasappelsap

4 eetlepels suiker

1 vanillestokje

1 zakje vanillesuiker

4 plakjes diepvriesbladerdeeg


benodigdheden

4 eenpersoons taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Wel de abrikozen in lauwwarm water.
  • 2 Verwarm het sinaasappelsap met de suiker en het vanillestokje circa 10 minuten zachtjes tot een siroop. Verwijder het vanillestokje.
  • 3 Giet de siroop in de vormpjes. Leg de abrikozen met de bolle kant naar beneden erop.
  • 4 Prik de deegplakjes in met een vork. Leg ze over de abrikozen en stop de zijkanten in de vormpjes.
  • 5 Bak de taartjes circa 10 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is. Keer de taartjes om.
  • 6 Lekker met een bolletje kaneel- of walnotenijs.


voedingswaarde

energie 360 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 5 gram