online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Tarte Tatin met peer, spekjes en kruidenkaas

Tarte Tatin met peer, spekjes en kruidenkaas

ingrediënten

100 gram magere spekreepjes

1 eetlepel arachideolie

2 eetlepels witte wijn

25 gram pecannoten

25 gram walnoten

3 handperen

bloem

4 plakjes bladerdeeg

100 gram roomkaas met kruiden


benodigdheden

lage taartvorm

vierkante taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de spekblokjes licht krokant in een droge hete koekenpan. Schep ze uit de pan.
  • 2 Meng de olie, aangevuld met 1 eetlepel spekvet, met de witte wijn. Giet dit mengsel over de bodem van de bakvorm.
  • 3 Strooi hierin de noten en de spekjes en leg daarop dakpansgewijs de plakjes peer.
  • 4 Zet dit 5 minuten in het midden van de oven. Haal de vorm uit de oven.
  • 5 Bestuif het werkvlak met een beetje bloem en rol het deeg tot een lap of druk de naden tegen elkaar.
  • 6 Prik er gaatjes in en leg de deeglap over de peren. Stop het deeg langs de randen van de vormpjes iets in.
  • 7 Bak de taart in het midden van de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Laat afkoelen en keer de taart met behulp van een schaal of bord om. Serveer de taart bestrooid met de kaaskruimels.


voedingswaarde

energie 420 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 9 gram