voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Tarte Tatin met peer, spekjes en kruidenkaas

Tarte Tatin met peer, spekjes en kruidenkaas

ingrediënten

100 gram magere spekreepjes

1 eetlepel arachideolie

2 eetlepels witte wijn

25 gram pecannoten

25 gram walnoten

3 handperen

bloem

4 plakjes bladerdeeg

100 gram roomkaas met kruiden


benodigdheden

lage taartvorm

vierkante taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de spekblokjes licht krokant in een droge hete koekenpan. Schep ze uit de pan.
  • 2 Meng de olie, aangevuld met 1 eetlepel spekvet, met de witte wijn. Giet dit mengsel over de bodem van de bakvorm.
  • 3 Strooi hierin de noten en de spekjes en leg daarop dakpansgewijs de plakjes peer.
  • 4 Zet dit 5 minuten in het midden van de oven. Haal de vorm uit de oven.
  • 5 Bestuif het werkvlak met een beetje bloem en rol het deeg tot een lap of druk de naden tegen elkaar.
  • 6 Prik er gaatjes in en leg de deeglap over de peren. Stop het deeg langs de randen van de vormpjes iets in.
  • 7 Bak de taart in het midden van de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Laat afkoelen en keer de taart met behulp van een schaal of bord om. Serveer de taart bestrooid met de kaaskruimels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 9 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier