voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Tarte Tatin met sinaasappel en vijgen

Tarte Tatin met sinaasappel en vijgen

ingrediënten

2 sinaasappels

4 eetlepels suiker

1 zakje vanillesuiker

1 eetlepel sinaasappellikeur

4 verse vijgen

4 plakjes bladerdeeg

2 eetlepels geschaafde amandelen


benodigdheden

4 kleine taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de sinaasappels schoon. Snijd van één sinaasappel sliertjes van de schil, en pers beide vruchten.
  • 2 Verwarm 6 eetlepels sinaasappelsap met de suiker, de vanillesuiker, de likeur en een vleugje peper.
  • 3 Laat dit zachtjes 10-12 minuten iets inkoken tot een siroop. Giet deze siroop in de taartvormpjes.
  • 4 Snijd de vijgen in dikke plakken en leg ze in de siroop in de ingevette vormpjes.
  • 5 Prik gaatjes in de deeglapjes en leg het deeg over de vijgen. Stop het deeg langs de randen van de vormpjes iets in.
  • 6 Bak de taartjes 10-12 minuten in het midden van de oven tot het deeg goudbruin en gaar is.
  • 7 Rooster de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan.
  • 8 Laat de taartjes afkoelen tot lauwwarm. Leg bordjes op de vormpjes en keer de tarte Tatin om. Strooi de amandelen erover.

bereidingstip

Als dessert heel lekker met een bol vanille- of kaneelijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 4 gram