voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Tarte Tatin met stoofperen en zeezout

Tarte Tatin met stoofperen en zeezout

ingrediënten

100 gram suiker

50 gram boter

1 basisrecept stoofperen

8 plakjes bladerdeeg

ei

grof zeezout


benodigdheden

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de suiker en boter in een (steel)pannetje tot de suiker is opgelost, maar roer niet. Draai de pan langzaam rond zodat de boter en suiker goed mengen en laat op een lage stand goudbruin karamelliseren. Giet de karamel in de taartvorm en laat afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de stoofperen in gelijke parten en verdeel ze dakpansgewijs over de karamel.
  • 3 Druk alle plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap die iets groter is dan de taartvorm. Leg het deeg losjes op de peren en druk de overhangende randen deeg naar binnen tussen de peren en de rand van de vorm.
  • 4 Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bak in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
  • 5 Laat de taart 10 minuten afkoelen en keer dan met behulp van een platte schaal voorzichtig om.
  • 6 Bestrooi de Tarte Tatin met een snuf zeezout. Serveer (lauw)warm met lobbig geklopte slagroom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 865 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 127 gram
eiwit 6 gram