online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Tarte Tatin met stoofperen en zeezout

Tarte Tatin met stoofperen en zeezout

ingrediënten

100 gram suiker

50 gram boter

1 basisrecept stoofperen

8 plakjes bladerdeeg

ei

grof zeezout


benodigdheden

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de suiker en boter in een (steel)pannetje tot de suiker is opgelost, maar roer niet. Draai de pan langzaam rond zodat de boter en suiker goed mengen en laat op een lage stand goudbruin karamelliseren. Giet de karamel in de taartvorm en laat afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de stoofperen in gelijke parten en verdeel ze dakpansgewijs over de karamel.
  • 3 Druk alle plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap die iets groter is dan de taartvorm. Leg het deeg losjes op de peren en druk de overhangende randen deeg naar binnen tussen de peren en de rand van de vorm.
  • 4 Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bak in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
  • 5 Laat de taart 10 minuten afkoelen en keer dan met behulp van een platte schaal voorzichtig om.
  • 6 Bestrooi de Tarte Tatin met een snuf zeezout. Serveer (lauw)warm met lobbig geklopte slagroom.


voedingswaarde

energie 865 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 127 gram
eiwit 6 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier