online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Tarte Tatin van bosvruchten

Tarte Tatin van bosvruchten

ingrediënten

1 vanillestokje

100 gram witte basterdsuiker

40 gram boter

250 gram gemengde bosvruchten

4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

4 bollen roomijs


benodigdheden

4 eenpersoons aardewerk bakvormpjes

  • 1 Schraap het merg uit het vanillestokje. Roer de suiker met 1 eetlepel water en het vanillemerg door elkaar in een pannetje en laat de suiker op een lage stand langzaam smelten.
  • 2 Roer niet in de suiker, maar schud de pan af en toe tot de suikersiroop goudbruin en geurig is gekaramelliseerd. Voeg de boter toe en roer dit door de karamel. Verdeel de karamel over de bakvormpjes.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de vruchten over de karamel en leg het bladerdeeg erop. Duw de randen van het deeg naar binnen en bak de taartjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin.
  • 4 Laat ze een beetje afkoelen en draai ze dan voorzichtig om op bordjes. Serveer de taartjes warm met een bol roomijs erbij.


voedingswaarde

energie 480 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 4 gram