online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Tarte Tatin van gember en biet met geitenkaas

Tarte Tatin van gember en biet met geitenkaas

ingrediënten

50 gram suiker

25 gram boter

2 eetlepels rodewijnazijn

1 eetlepel verse gember

600 gram gekookte bieten

6 plakjes bladerdeeg

200 gram zachte geitenkaas

rucola


benodigdheden

quichevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC en vet de quichevorm in.
  • 2 Smelt de suiker met de boter, azijn en gember en laat karamelliseren tot het mengsel goudbruin is. Voeg de plakjes biet toe en laat circa 5 minuten meetrekken op een lage stand.
  • 3 Leg de bietenplakjes met de gemberkaramel voorzichtig in de taartvorm. Verdeel de plakjes bladerdeeg erover en vouw deze in de vorm. Bak de taart in de oven in circa 25 minuten goudbruin.
  • 4 Keer de taart om op een bord. Verdeel de geitenkaas erover, bestrooi eventueel met wat rucola en serveer direct.

wijnadvies

De aardse tonen van de biet gaan perfect samen met pinot noir, maar het gerecht is te fris voor een rode wijn. Kies daarom voor Danie de Wet Chardonnay-Pinot Noir, een heerlijke, Zuid-Afrikaanse blend van een witte en een blauwe druif.


voedingswaarde

energie 480 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 12 gram