voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
Recepten Tarte Tatin van trostomaatjes met balsamico

Tarte Tatin van trostomaatjes met balsamico

ingrediënten

200 gram suiker

1 eetlepel balsamicoazijn

1 eetlepel boter

400 gram trostomaten

4 plakjes bladerdeeg

1 ei

1 takje tijm


benodigdheden

4 eenpersoons taartvormpjes

  • 1 Verwarm de suiker met de balsamico en boter in een steelpan tot de suiker helemaal is gesmolten en stroperig is geworden.
  • 2 Kook enkele minuten op een lage stand zonder te roeren.
  • 3 Zet de taartvormpjes op een bakplaat, verdeel de balsamicostroop erover en laat afkoelen.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 5 Bestrooi de snijvlakken van de tomaten met zout en peper en verdeel ze met het snijvlak naar beneden over de vormpjes.
  • 6 Leg de plakjes bladerdeeg op de tomaten en duw de randen voorzichtig iets naar binnen in de vormpjes.
  • 7 Bestrijk het deeg licht met ei en bestrooi met wat grof zout.
  • 8 Bak de taartjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin.
  • 9 Neem ze uit de oven en laat circa 10 minuten afkoelen.
  • 10 Keer de taartjes om met behulp van een bordje en laat de gesmolten stroop over de taartjes lopen.
  • 11 Bestrooi met tijm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 5 gram