voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
Recepten Telor ketjap eieren in ketjap

Telor ketjap eieren in ketjap

ingrediënten

6 eieren

3 eetlepels zonnebloemolie

3 eetlepels arachideolie

2 sjalotjes

1 eetlepel sambal trassi

1 eetlepel sambal oelek

theelepel gemberpoeder (djahé)

1 theelepel gula djawa (Javaanse suiker)

1 theelepel bruine basterdsuiker

1 tomaat

4 eetlepels ketjap manis


  • 1 Kook de eieren 8 minuten. Spoel de eieren af onder koud water, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de uisnippers zacht en glazig.
  • 3 Voeg de sambal, het gemberpoeder, de suiker, tomaat en 125 ml water toe. Breng dit mengsel al roerend aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes sudderen.
  • 4 Roer ten slotte de ketjap er doorheen en breng de saus op smaak met zout.
  • 5 Leg de eieren op de bolle kant in de warme saus en schep de saus over de eieren.

wijnadvies

Een witte wijn van Sauvignon Blanc (9-11ºC). Liever rood? Kies voor een tamelijk zachte rode wijn: een gekoelde Beaujolais, een Elzasser Pinot Noir of een koel geschonken Syrah of Shiraz, wellicht een zachte wijn van de cépage Merlot (14-16ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 225 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 11 gram