online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, bijgerecht
Recepten Tempura van gemarineerde kip

Tempura van gemarineerde kip

ingrediënten

4 eetlepels ketjap manis

2 teentjes knoflook

1 verse gember

rode peper

300 gram kipfilets

1 ei

100 gram bloem

2 eetlepels maizena

1 liter arachideolie

1 liter zonnebloemolie


  • 1 Meng de ketjap met de knoflook, gember en peper en wentel hier de kipreepjes door. Laat circa 1 uur gekoeld marineren.
  • 2 Klop een beslagje van ei, bloem en 100 ml koud water.
  • 3 Doe de maïzena in een plat bord. Dep de kipreepjes enigszins droog en wentel ze eerst door de maïzena en dan door het beslag.
  • 4 Verhit de olie tot 180°C. Dompel de kipreepjes in de olie en frituur ze met een paar tegelijk in circa 3 minuten gaar en lichtbruin.
  • 5 Lekker met rijst en sojasaus.

bereidingstip

Je kunt ook kant-en-klaar tempurabeslag gebruiken.


voedingswaarde

energie 350 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 23 gram