voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, bijgerecht
Recepten Tempura van gemarineerde kip

Tempura van gemarineerde kip

ingrediënten

4 eetlepels ketjap manis

2 teentjes knoflook

1 verse gember

rode peper

300 gram kipfilets

1 ei

100 gram bloem

2 eetlepels maizena

1 liter arachideolie

1 liter zonnebloemolie


  • 1 Meng de ketjap met de knoflook, gember en peper en wentel hier de kipreepjes door. Laat circa 1 uur gekoeld marineren.
  • 2 Klop een beslagje van ei, bloem en 100 ml koud water.
  • 3 Doe de maïzena in een plat bord. Dep de kipreepjes enigszins droog en wentel ze eerst door de maïzena en dan door het beslag.
  • 4 Verhit de olie tot 180°C. Dompel de kipreepjes in de olie en frituur ze met een paar tegelijk in circa 3 minuten gaar en lichtbruin.
  • 5 Lekker met rijst en sojasaus.

bereidingstip

Je kunt ook kant-en-klaar tempurabeslag gebruiken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 23 gram