voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Teriyaki chicken wings

Teriyaki chicken wings

ingrediënten

150 milliliter sojasaus

3 eetlepels bruine basterdsuiker

2 eetlepels honing

1 teentje knoflook

2 theelepels sesamolie

1 eetlepel wittewijnazijn

1 eetlepel maizena

1 kilogram kippenvleugel

300 gram gele rijst

500 gram broccoli

300 gram peultjes

2 eetlepels sesamzaad

1 lente-/bosui

1 rode peper


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de kippenvleugels met saus op de bakplaat en rooster in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  • 2 Kook intussen de rijst. Kook ook de broccoli en peultjes in 5 minuten beetgaar. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
  • 3 Bestrooi de kippenvleugels met de sesam, bosui en rode peper. Serveer de chicken wings met de rijst, broccoli en peultjes.

wijnadvies

Dit kruidige gerecht vraagt om de Zuid-Afrikaanse Zuydpunt Chenin Blanc-Viognier. Maar een koud biertje smaakt ook lekker bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 38 gram