SPAR plaatst cookies voor verschillende doeleinden. Wil je meer weten of je voorkeuren aanpassen kies dan voor lees meer. Ga door op de website om de cookies te accepteren. Lees meer
5 sneeën wit brood
100 milliliter slagroom
2 eieren
2 eetlepels gehaktkruiden
1 eetlepel gedroogde dragon
50 gram pistachenoten
750 gram half-om-half gehakt
200 gram ontbijtspek
bereiden
bereidingstip
Terrine en paté: het verschil Het verschil tussen een paté en een terrine is klein. Patés hebben een zachtere structuur, worden meestal gemaakt met vlees en lever als basisingrediënten en geserveerd in de schaal waarin ze bereid zijn. Terrines hebben vaak een grovere structuur dan paté, de verschillende ingrediënten zijn duidelijk zichtbaar. Soms worden de ingrediënten voor een terrine eerst gegaard en daarna samengeperst. Terrines kunnen gemaakt zijn van vlees, maar ook vis en groenten behoren tot de mogelijkheden. . De terrine smaakt zowel warm als koud lekker.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 585 kcal |
vet | 43 gram |
verzadigd vet | 17 gram |
koolhydraten | 13 gram |
eiwit | 36 gram |
VM10772