online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, brunch, voorgerecht
Recepten Thais groentepasteitje met mango

Thais groentepasteitje met mango

ingrediënten

4 pasteibakjes

2 eetlepels wokolie

2 eetlepels blanke amandelen

450 gram oosterse wokgroenten

1 eetlepel currypasta

1 mango

1 eetlepel gembersnippers

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel koriander

100 milliliter kokosmelk

1 limoen


  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC.
  • 2 Snijd de dekseltjes los van de pasteibakjes en houd apart. Zet de bakjes op een rooster of bakplaat en verwarm circa 6 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Verhit de olie in een wok en rooster hierin de amandelen. Schep ze uit de wok.
  • 4 Roerbak de groenten met de currypasta 2-3 minuten. Bak de mango 1 minuut mee.
  • 5 Schep de gembersnippers, sojasaus, de helft van de koriander, de kokosmelk en amandelen erdoor en verwarm.
  • 6 Vul de pasteibakjes met dit mengsel en bestrooi met de koriander. Zet de dekseltjes erop, garneer met partjes limoen en serveer direct.

bereidingstip

Vervang de amandelen in dit recept door cashewnoten.. Neem stukjes ananas in plaats van mango.


voedingswaarde

energie 435 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 9 gram