voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Thaise barbecuespies met biefstuk en zalm

Thaise barbecuespies met biefstuk en zalm

ingrediënten

300 gram kogelbiefstukken

300 gram zalmfilets

1 sereh

theelepel serehpoeder

1 verse gember

2 lente-/bosuitjes

4 eetlepels oestersaus

1 eetlepel sojasaus

1 eetlepel sesamolie


benodigdheden

4 lange spiesen

  • 1 Meng de ingrediënten voor de marinade.
  • 2 Verdeel de helft van de marinade over de biefstuk en de andere helft over de zalm. Schep goed door en laat afgedekt circa 1 uur marineren in de koelkast.
  • 3 Week houten spiesen in water om verbranden te voorkomen.
  • 4 Veeg de marinade van de blokjes vlees en vis en rijg ze om en om aan de spiesen. (3 blokjes van elk per spies).
  • 5 Verwarm de ovengrill of barbecue en gril de spiesen circa 4 minuten per kant.
  • 6 Lekker met witte rijst en een zoetzure pittige komkommersalade

wijnadvies

Koopmanskloof Chardonnay of Bourgogne Pinot Noir.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 34 gram