voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, voorgerecht, tussengerecht
Recepten Thaise biefstuksalade

Thaise biefstuksalade

ingrediënten

1 eetlepel sesamzaad

1 komkommer

1 wortel

300 gram biefstukken

1 eetlepel zonnebloemolie

75 gram veldsla

1 handje koriander

1 limoen

1 theelepel bruine basterdsuiker

1 verse gember

1 theelepel Thaise vissaus

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel sesamolie

rode peper

1 kleine rode ui


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Klop voor de dressing het limoensap, de suiker, gember, vissaus, sojasaus en sesamolie door elkaar en voeg de rode peper en ui toe.
  • 2 Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 3 Schaaf de komkommer en wortel in linten.
  • 4 Bestrijk de biefstuk met de olie en bestrooi met zout en peper. Verhit een grillpan op een hoge stand en gril het vlees hierin circa 5 minuten tot er aan beide kanten mooie grillstrepen ontstaan.
  • 5 Laat de biefstuk even rusten onder aluminiumfolie en snijd in dunne plakken.
  • 6 Verdeel de veldsla, komkommer en wortel over een schaal. Leg de biefstuk erop en schenk de dressing erover.
  • 7 Bestrooi de salade met de sesamzaadjes en koriander.

wijnadvies

Lizard Riesling of Sensas rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 185 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 20 gram