online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Thaise groene curry met garnalen en limoenrijst

Thaise groene curry met garnalen en limoenrijst

ingrediënten

3 limoenen

300 gram pandanrijst

basmatirijst

300 gram groene asperges

3 eetlepels arachideolie

wokolie

150 gram peultjes

400 gram grote garnalen

400 milliliter kokosmelk

3 stengels citroengras

1 citroen

5 groene pepers

8 lente-/bosuitjes

5 cm verse gember

4 teentjes knoflook

1 bosje koriander

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

2 eetlepels sojasaus

2 eetlepels Thaise vissaus

sojasaus


  • 1 Begin met de ingrediënten voor de currypasta. Snijd de uiteinden van de stengels citroengras en haal de buitenste stugge bladeren eraf. Kneus de stengels door er met een groot mes op te drukken. Snijd in stukken. Snijd de groene pepers in stukken.
  • 2 Doe het citroengras met de pepers, twee derde van de bosui, gember, knoflook, twee derde van de koriander, korianderpoeder, sojasaus en vissaus in een blender. Pureer tot een gladde currypasta. Houd apart.
  • 3 Rasp de schil van 1 limoen en pers de vrucht uit. Kook de rijst en voeg het limoensap toe aan het kookvocht. Pers de andere 2 limoenen uit en houd apart.
  • 4 Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken (circa 2 cm).
  • 5 Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de peultjes en asperges circa 2 minuten. Bak de garnalen 1-2 minuten mee. Schep 2-3 eetlepels van de currypasta erdoor en giet de kokosmelk en het limoensap erbij. Breng tegen de kook aan en verwarm circa 2 minuten.
  • 6 Giet de rijst af en schep de limoenrasp en overige bosui erdoor. Schep een bol rijst in het midden van de borden, schep de Thaise groene curry eromheen en bestrooi met de koriander.


voedingswaarde

energie 545 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 23 gram