voor 10:00 besteld vandaag in huis

2 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
recepten Thaise kipcurry

Thaise kipcurry

ingredi├źnten

1 ui

3 teentjes knoflook

2 gele paprika's

1 verse gember

2 eetlepels arachideolie

400 gram kipdijfilets

2 theelepels kurkuma

1 kaneelstokje

1 steranijs

1 stengel citroengras

200 milliliter kokosmelk

250 gram zoete aardappels

350 gram sperziebonen

2 eetlepels limoensap

1 eetlepel Thaise vissaus


  • 1 Pureer de ui met de knoflook, 1 paprika en gember tot een pasta. Verhit de olie en bak hierin de pasta 1 minuut.
  • 2 Bak daarna de kip, bestrooid met kurkuma, licht aan. Voeg het kaneelstokje, de steranijs en citroengras toe en bak 1 minuut mee.
  • 3 Giet de kokosmelk erbij en voeg de rest van de paprika in reepjes, zoete aardappel, sperziebonen, limoensap en vissaus toe. Stoof afgedekt zachtjes circa 25 minuten.
  • 4 Lekker met korianderrijst: kook witte rijst met gehakte koriandersteeltjes en meng daarna met gehakte korianderblaadjes.

bereidingstip

Vervang in dit recept de sereh door 1 theelepel citroen- of limoenrasp. . Bespaar tijd en vervang de pasta van ui, knoflook, paprika en gember door gele (Thaise) currypasta. . Neem kleine drumsticks in plaats van kipdijfilet.

wijnadvies

Drink bij dit kruidige recept Zuydpunt Chenin Viognier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 825 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 47 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier