voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Thaise kippenbouillon

Thaise kippenbouillon

ingredi├źnten

2 eetlepels zonnebloemolie

3 teentjes knoflook

750 milliliter kippenbouillon

1 kipfilet

2 stengels citroengras

1 limoen

1 handje koriander

rode peper


  • 1 Verhit de olie in een soeppan op middelhoge stand en fruit de knoflook. Voeg de kippenbouillon, kipfilet en citroengras toe en laat 10 minuten pruttelen.
  • 2 Neem de kipfilet uit de pan en trek met 2 vorken uit elkaar. Verdeel de bouillon, zonder citroengras, over kleine glaasjes en doe er wat kipstukjes bij.
  • 3 Bestrooi voor het serveren met de koriander en rode peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 100 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 9 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier