voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Thaise mosselpan

Thaise mosselpan

ingredi├źnten

4 kilogram mosselen

250 gram sugarsnaps

3 eetlepels arachideolie

1 ui

2 eetlepels milde Indiase currypasta

1 rode paprika

300 gram broccoli

300 milliliter kokosmelk

2 eetlepels koriander


  • 1 Maak de mosselen schoon.
  • 2 Kook de sugarsnaps 2-3 minuten en giet ze af.
  • 3 Verhit de olie in een zeer ruime mossel- of soeppan en fruit hierin de ui.
  • 4 Schep de currypasta erdoor en voeg de paprika, broccoli, sugarsnaps, kokosmelk en mosselen toe.Kook zachtjes circa 6 minuten tot de mosselen open zijn. Schep tussendoor om met een schuimspaan.
  • 5 Bestrooi het gerecht vlak voor serveren met koriander.

bereidingstip

Niet zo’n grote pan? Maak dit gerecht dan in twee delen.. Liever de Hollandse mosselpan? Bak daarvoor 125 gram gerookte spekblokjes, 1 gesnipperde ui, 1 wortel in blokjes, stukjes bleekselderij of prei. Voeg een scheut witte wijn, bier, bouillon of water toe en kook de mosselen erin.. Vervang de broccoli door reepjes paksoi en sugarsnaps door peultjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 41 gram