voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Thaise rijstschotel met garnalen

Thaise rijstschotel met garnalen

ingrediënten

250 gram pandanrijst

3 eieren

5 eetlepels arachideolie

5 eetlepels zonnebloemolie

2 lente-/bosuitjes

1 verse gember

1 mespunt pikante kerriepoeder

100 gram diepvriesdoperwten

100 gram Hollandse garnalen

2 eetlepels verse koriander


  • 1 Kook de rijst met zout en giet af. Kluts de eieren met zout en peper.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie, giet het eimengsel erin en bak er een omelet van. Snijd deze in repen.
  • 3 Verhit de rest van de olie en fruit hierin de bosui. Schep de gemberwortel, het kerriepoeder, de doperwten en de gekookte rijst erdoor en roerbak 3-4 minuten.
  • 4 Schep de garnalen er vlak voor het serveren door. Verdeel de omeletrepen erover en bestrooi het gerecht met koriander.

wijnadvies

Bij de Oriëntaalse keuken past de Elzas goed: Arthur Metz Riesling of Pinot Gris. Ook een iets zoetere Duitse Lizard Riesling zal smaken. Rosédrinkers kunnen kiezen voor Jean Sablenay of Berg Schaduw.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 16 gram