online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Thaise wrap

Thaise wrap

ingredi├źnten

150 gram broccoli

1 eetlepel sesamzaad

2 eetlepels olie

1 lente-/bosui

1 teentje knoflook

1 gemberbolletje op siroop

2 eetlepels sojasaus

2 eetlepels ketjap manis

2 eetlepels sherry

4 tortillawraps

100 gram gerookte zalm

4 takjes koriander

3 takjes basilicum


benodigdheden

4 feestprikkers

  • 1 Kook de broccoliroosjes 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  • 2 Rooster de sesamzaadjes in een droge hete koekenpan.
  • 3 Verhit de olijfolie, fruit hierin de knoflook en bosui en schep de broccoli, de gember, de sojasaus, de sherry en het sesamzaad erdoor.
  • 4 Verwarm de tortilla's even in een hete koekenpan of 20 seconden in de magnetron op 800 Watt.
  • 5 Schep de zalm door de vulling. Leg de vulling in het midden van elke tortilla en vouw de onderrand, zijranden en bovenrand naar binnen zodat er een vierkant pakketje ontstaat.
  • 6 Draai dit om en steek het vast met een prikker waaraan blaadjes koriander of basilicum geregen zijn.

wijnadvies

Thais houdt nogal van wit, want een beetje frissigheid bij het wat pittige eten past goed. Sauvignon Blanc is een goede keuze: Jean Sablenay, Sea Breeze of Berg Schaduw. Wat ronder en ook lekker is Pinot Grigio van Lizard of Arthur Metz.


voedingswaarde

energie 360 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 14 gram