voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Thaise wraps met garnalen, mihoen en sesamzaad

Thaise wraps met garnalen, mihoen en sesamzaad

ingredi├źnten

250 gram mihoen

1 ui

1 verse gember

3 eetlepels sojasaus

3 eetlepels chilisaus

2 eetlepels sesamolie

300 gram garnalen

1 krop romainesla

1 rode paprika

3 eetlepels sesamzaad

1 lente-/bosui

4 takjes koriander


  • 1 Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Meng de ui, gember, soja-, chilisaus en sesamolie.
  • 3 Voeg de garnalen toe en laat ze circa 10 minuten marineren.
  • 4 Verhit een koekenpan op hoge stand en bak hierin de garnalen circa 2 minuten.
  • 5 Voeg vervolgens de marinade toe en warm deze 1/2 minuut mee.
  • 6 Trek 4 slabladeren los, snijd het witte onderste gedeelte eraf, was en droog ze.
  • 7 Verdeel de mihoen over de sla, leg er paprikareepjes op, schenk er wat marinade over en leg de garnalen erop.
  • 8 Bestrooi met sesamzaad, bosui en koriander en rol op als een wrap.

wijnadvies

Jean Sablenay Chardonnay, Villa Mondi Soave en Nava Rueda.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 21 gram