voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
gemiddeld
35 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, hoofdgerecht
Recepten Thaise zalmburger met sesammayonaise

Thaise zalmburger met sesammayonaise

ingrediënten

400 gram zalmfilets

verse gember

1 teentje knoflook

1 limoen

1 eetlepel Thaise vissaus

1 eetlepel sojasaus

1 rode peper

50 gram paneermeel

4 eetlepels zonnebloemolie

4 eetlepels mayonaise

1 theelepel sesamolie

4 sesambolletjes

200 gram taugé

1 komkommer

1 lente-/bosui


  • 1 Maal de zalm in een keukenmachine met de gember, knoflook, limoenrasp, vissaus en rode peper.
  • 2 Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Vorm er met vochtige handen 4 burgers van en leg ze circa 15 minuten in de diepvries.
  • 4 Meng het paneermeel met zout en peper en rol de burgers er voorzichtig door.
  • 5 Verhit de zonnebloemolie en bak hierin de burgers op middelhoge stand in circa 6 minuten goudbruin.
  • 6 Meng intussen de mayonaise met de sesamolie en limoensap.
  • 7 Beleg de bolletjes met de taugé, komkommer, zalmburgers, bosui en sesammayonaise.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 30 gram