online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Tian/Provençaalse ovenschotel van courgette, tomaat en gehakt

Tian/Provençaalse ovenschotel van courgette, tomaat en gehakt

ingrediënten

4 eetlepels olijfolie

400 gram rundergehakt

200 milliliter vleesbouillon van tablet

4 courgettes

8 tomaten

3 laurierblaadjes

2 theelepels verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

2 teentjes knoflook

25 gram groene olijven

25 gram zwarte olijven


benodigdheden

ronde ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Smeer de vuurvaste schaal dun in met olijfolie. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt snel rul en gaar.
  • 2 Breng het gehakt op smaak met zout en peper. Verdeel het gehakt over de bodem van de schaal. Giet de bouillon in de schaal.
  • 3 Leg nu om en om en dakpansgewijs de courgette- en tomaatplakken op de laag gehakt. Leg de laurierbladen tussen de plakjes en bestrooi het gerecht met tijm, knoflook, zout en peper. Garneer met olijven.
  • 4 Dek de schaal af met aluminiumfolie. Verwarm het gerecht circa 15 minuten in de oven.
  • 5 Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld gekookte rijst en/of een groene salade.

wijnadvies

In de Provence schenkt men bij de lokale Tian de witte of rosé versie van de Côtes de Provence of de Coteaux d'Aix-en-Provence (9-11ºC).


voedingswaarde

energie 450 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 26 gram