online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Tilapia met spinazie- risotto en geitenkaas

Tilapia met spinazie- risotto en geitenkaas

ingredi├źnten

4 tilapiafilets

1 citroen

4 eetlepels olijfolie

25 gram boter

4 lente-/bosuitjes

250 gram risottorijst

1 liter groentebouillon

1 liter kruidenbouillon

1 courgette

300 gram spinazie

150 gram zachte geitenkaas


  • 1 Besprenkel de vis met citroensap en bestrooi met zout en peper.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie samen met de boter en fruit hierin het lichte deel van de bosui. Houd het groen apart.
  • 3 Voeg de rijst toe en bak 1-2 minuten tot de korrels glanzen. Schenk er bouillon bij tot de rijst net onder staat. Kook zachtjes en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Herhaal dit tot de bouillon op is.
  • 4 Voeg voor de laatste scheut bouillon de courgette toe en kook deze 2-3 minuten mee.
  • 5 Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin de tilapiafilets circa 2 minuten per kant.
  • 6 Schep de spinazie, groene bosui en geitenkaas door de risotto en warm 1-2 minuten mee.
  • 7 Serveer de risotto met de vis.


voedingswaarde

energie 665 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 36 gram