online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
voorgerecht
Recepten Timbaaltje van zalm, garnalen en roomkaas

Timbaaltje van zalm, garnalen en roomkaas

ingrediënten

100 gram roomkaas naturel

2 eetlepels verse bieslook

8 sprieten bieslook

250 gram garnalen

200 gram gerookte zalm

8 cherry-/kerstomaatjes

75 gram veldsla

75 gram rucola

125 gram crème fraîche

1 theelepel mierikswortelpasta

1 theelepel honing

2 eetlepels witte wijn


benodigdheden

4 timbaaltjes

4 kommetjes

vershoudfolie

  • 1 Roer de roomkaas met een garde los en schep de bieslook en de garnalen erdoor. Breng het op smaak met zout en peper.
  • 2 Bekleed de timbaaltjes met vershoudfolie. Snijd de zalm in stukjes en bekleed de timbaaltjes ermee.
  • 3 Verdeel de kaas-garnalenmassa over de timbaaltjes en druk de inhoud goed aan. Dek de timbaaltjes af en zet ze koel weg.
  • 4 Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 5 Stort de timbaaltjes op een bord. Snijd de kerstomaatjes kruislings in.
  • 6 Garneer de timbaaltjes met de tomaatjes, de veldsla en een paar sprietjes bieslook en serveer de saus erbij.

bereidingstip

Vervang crème fraîche door demi crème fraîche of magere kwark.


voedingswaarde

energie 360 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 27 gram