voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Tiramisu met pure chocolade

Tiramisu met pure chocolade

ingredi├źnten

100 milliliter espressokoffie

100 milliliter sterke koffie

4 eetlepels koffielikeur

4 eetlepels amaretto

4 eetlepels marsala

4 eetlepels rum

24 lange vingers

75 gram pure chocolade

2 eieren

50 gram fijne tafelsuiker

400 gram mascarpone


  • 1 Meng de koffie met de likeur en laat afkoelen. Doop de helft van de lange vingers aan beide kanten in de koffie en verdeel ze over 4 bordjes.
  • 2 Bedruppel met nog wat koffie en bestrooi met 1/3 van de chocolade. Laat staan tot later gebruik.
  • 3 Klop de eidooiers met de suiker los met een mixer en zet de kom op een pan met een laagje kokend water (de schaal mag het water niet raken).
  • 4 Blijf kloppen tot het mengsel lichtgeel, gebonden en romig is. Neem de schaal van de pan en klop nogmaals rustig door om het mengsel te laten afkoelen.
  • 5 Klop de eiwitten stijf in een schone kom. Klop de mascarpone goed door de eierroom.
  • 6 Schep de eiwitten er vervolgens rustig doorheen: begin met een beetje en vervolg dan met de rest.
  • 7 Schep de helft van dit mengsel op de lange vingers. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en leg ze op de mascarpone.
  • 8 Bestrooi met een laagje chocolade en verdeel de rest van de mascarpone erover.
  • 9 Zet de tiramisu een paar uur tot een halve dag in de koelkast en bestrooi vlak voor het serveren met de overige chocolade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 790 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 34 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 15 gram