online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Tiramisu met pure chocolade

Tiramisu met pure chocolade

ingredi├źnten

100 milliliter espressokoffie

100 milliliter sterke koffie

4 eetlepels koffielikeur

4 eetlepels amaretto

4 eetlepels marsala

4 eetlepels rum

24 lange vingers

75 gram pure chocolade

2 eieren

50 gram fijne tafelsuiker

400 gram mascarpone


  • 1 Meng de koffie met de likeur en laat afkoelen. Doop de helft van de lange vingers aan beide kanten in de koffie en verdeel ze over 4 bordjes.
  • 2 Bedruppel met nog wat koffie en bestrooi met 1/3 van de chocolade. Laat staan tot later gebruik.
  • 3 Klop de eidooiers met de suiker los met een mixer en zet de kom op een pan met een laagje kokend water (de schaal mag het water niet raken).
  • 4 Blijf kloppen tot het mengsel lichtgeel, gebonden en romig is. Neem de schaal van de pan en klop nogmaals rustig door om het mengsel te laten afkoelen.
  • 5 Klop de eiwitten stijf in een schone kom. Klop de mascarpone goed door de eierroom.
  • 6 Schep de eiwitten er vervolgens rustig doorheen: begin met een beetje en vervolg dan met de rest.
  • 7 Schep de helft van dit mengsel op de lange vingers. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en leg ze op de mascarpone.
  • 8 Bestrooi met een laagje chocolade en verdeel de rest van de mascarpone erover.
  • 9 Zet de tiramisu een paar uur tot een halve dag in de koelkast en bestrooi vlak voor het serveren met de overige chocolade.


voedingswaarde

energie 790 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 34 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 15 gram